Praktische reisinformatie:

Paspoort:
Een geldig paspoort. Na vertrek uit Egypte dient dit nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Visum:
In Egypte verplicht. Dit wordt geregeld op het vliegveld.

Verzekeringen:
Het is verplicht een reisbagage/ongevallenverzekering af te sluiten, aanbevolen wordt een annuleringsverzekering (conform Algemene Reisvoorwaarden). De annuleringskosten verzekering kan tot 14 dagen na het boeken van de reis worden afgesloten.

Tijdsverschil:
In Egypte is het een uur later dan in Nederland. Omdat de zomer- en wintertijd niet op dezelfde datum als in Nederland ingaan, is er gedurende een paar weken geen of twee uur tijdsverschil.

Elektriciteit:
Egypte heeft dezelfde netspanning als in Nederland, 220 volt.

Betaalmiddelen:
De Egyptische pond is het betaalmiddel. De Egyptische pond (afgekort LE) is te verdelen in 100 piaster (PT). Er zijn biljetten van 25 en 50 piaster en van 1, 5, 10, 20, 50, 100 en 200 pond. Het is niet aan te raden om vanuit Nederland Egyptische ponden mee te nemen. Het inwisselen van zowel Euro´s als Amerikaanse dollars is vrijwel overal mogelijk. In alle steden kan er worden gepind met uw Nederlandse bankpas. Uw bankpas en de pinautomaat moeten wel voorzien zijn van een Maestro of Cirrus Logo. Met een creditcard betalen is ook mogelijk.

Klimaat:
De woestijn bepaalt het klimaat van de grootste delen van Egypte. Warme dagen en koele nachten (denk eventueel aan een trui). De luchtvochtigheid is echter laag, waardoor de warmte goed te verdragen is. De beste reistijd voor Egypte is vanaf September t/m Mei. De maanden Juni t/m Augustus zijn warm tot zeer warm.

Vaccinaties en gezondheid:
Aanbevolen wordt DTP en Hepatitus A, het is echter niet verplicht! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de plaatselijke GGD. Het is aan te raden rustig te wennen aan het klimaat, de lokale keuken en de sfeer in Egypte. Vanwege de warmte is het goed om veel te drinken. Er zijn overal flessen mineraalwater verkrijgbaar. Warme dranken zoals thee zijn beter dan ijskoude dranken.

Muggen:
Deze komen in vochtige gebieden voor, vooral vanaf april t/m juni. Wij adviseren hier iets voor mee te nemen!

Kleding:
Katoenen kleding is aan te raden. Een warme trui is handig voor frisse avonden. Denk ook aan goede (wandel)schoenen en een hoofddeksel. In verband met de cultuur en de gewoonten van het land is het raadzaam om bij een bezoek aan religieuze gebouwen, zoals moskeeën, kerken en kloosters, een shirt of blouse met lange mouwen en een lange broek of rok tot over de knie te dragen. Vrouwen raden wij af vanwege de cultuurverschillen om in een korte broek en/of met blote schouders te lopen.

Fooien:
Het is in Egypte gebruikelijk dat men voor bewezen diensten een fooi (bakshish) vraagt. Dit geldt niet alleen voor toeristen, maar ook voor Egyptenaren onderling. Soms is het moeilijk te begrijpen dat er voor bepaalde geringe diensten een fooi wordt verwacht, maar probeer in gedachten te houden dat het vaak een noodzakelijke aanvulling is op het meestal lage inkomen van de mensen.

Fotograferen en filmen:
Filmrolletjes zijn in Egypte goedkoper dan in Nederland, controleer altijd wel de houdbaarheidsdatum. In het algemeen betekent het fotograferen van de bevolking het geven van een fooi. Het fotograferen van Egyptische vrouwen kan alleen nadat toestemming is gevraagd én verkregen. Het is in Egypte verboden vliegvelden en militaire objecten te fotograferen. Het is overal toegestaan de monumenten van buiten te fotograferen. Het maken van foto´s in graftomben is verboden.

Copyright: RReizen Egypte